Atenție, se filmează: Primăria vrea alte 118 camere video pe străzi

Distribuie articolul

Cele 39 de camere montate odată cu sistemul de „undă verde” nu vor mai fi mult timp singure, alte 118 camere video urmând a monitoriza ce se întâmplă în Galați, în viitorul apropiat.

Conform șefului Poliției Locale Galați, Petrică Hahui, aparatele ar fi necesare în primul rând din cauza numărului mare de vandalizări cu care se confruntă spațiul public.

„Achiziția și montarea camerelor se va face în etape, deoarece în prezent nu avem toți banii disponibili. Bugetul necesar este de aproximativ 200.000 de euro iar cumpărarea și montarea lor se va face în următorii doi ani”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Cât privește imaginile înregistrate, ele vor putea fi puse la dispoziția polițiștilor, inclusiv a celor de frontieră, dar nu vor fi oferite și cetățenilor decât dacă sunt solicitate de către instanțele de judecată.

Totodată, cei care doresc să sesizeze nereguli în scris pot face acest lucru și pe cale electronică, la adresa http://politialocalagalati.ro/contact/petitie/ .


Distribuie articolul

You May Also Like