Începe Bacalaureatul, sesiunea a doua. Luni este programată proba scrisă la Limba şi literatura română

Distribuie articolul

A început a doua sesiune a Bacalaureatului. În cadrul examenului naţional luni este programată proba scrisă la Limba şi literatura română. Examenul este monitorizat video și în interior se respectă măsurile de protecție anti-COVID. Conform programului stabilit de autorități, marţi se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 31 august, iar cele finale după contestații vor fi anunțate pe 3 septembrie. Contestațiile pot fi depuse pe 31 august, inclusiv prin mijloace electronice. Examenul începe la ora 9.00, ține trei ore și este monitorizat video.

De asemenea, în interior se respectă regulile impuse de autorități în timpul pandemiei: se poartă masca de protecție, intrările și ieșirile sunt separate, există dezinfectant și se respectă distanța de un metru între candidați și profesori. Subiectele sunt de dificultate medie și au aceeași structură cu cele din prima sesiune a Bacalaureatului, desfășurată în iunie-iulie. La sesiunea a doua participă candidații respinși la edițiile precedente ale examenului.


Distribuie articolul

You May Also Like