Încep simulările pentru examenele naționale

Distribuie articolul

În perioada 5-7 martie 2018, se desfășoară Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. Proba de limba și literatura română va avea loc luni, 5 martie, iar cea de matematică, marți, 6 martie. Testarea la limbă și literatura maternă se desfășoară miercuri, 7 martie, iar pe 16 martie vor fi cunoscute rezultatele. Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, potrivit MEN. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor susține la finalul celor două cicluri de învățământ, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la examenele propriu-zise.

Examenul propriu-zis de Evaluare Națională se va desfășura în iunie. Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va avea loc pe data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă, la matematică se va desfășura pe 13 iunie, iar ultima, cea la limba și literatura maternă, va fi organizată pe 14 iunie. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie. În aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 19.00, se pot depune eventualele contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, pe 23 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018. Conform ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017 – 2018, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, pe 8 iunie 2018.


Distribuie articolul

You May Also Like