Impozite uriașe pentru gălățenii care nu își îngrijesc proprietățile

Distribuie articolul

Stan a vrut, Pucheanu a făcut: Primăria Galați îi va arde la buzunar pe proprietarii clădirilor neîngrijite. Este vorba doar despre imobilele aflate în zona centrală a orașului și pe străzile importante care vor fi supraimpozitate dacă proprietarii nu vor investi în refacerea lor. Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Pucheanu pe rețelele de socializare. Practic, este vorba despre reluarea unui proiect început dar neterminat de fostul primar Marius Stan.

Potrivit edilului șef Ionuț Pucheanu, proprietarii clădirilor care stau să cadă vor plăti impozite mai mari cu 500%. Supraimpozitarea nu îi va afecta și pe vecini iar noile impozite vor fi stabilite pentru fiecare clădire în parte, în ședința Consiliului Local.

„Terenurile și clădirile neîngrijite sau abandonate, vor fi de anul acesta supraimpozitate cu 500%….Zona abordată în acest proiect este cuprinsă de arealul străzilor: Cuza, Mihai Bravu, Domnească, Basarabiei, Bălcescu, Traian (până la Baia Comunală). Aici echipa Primăriei a identificat și notificat 50 de proprietari din care până acum doar 5 și-au exprima intenția de a face intervenții asupra imobilelor sau terenurilor care le aparțin. Impozitul majorat va fi aprobat în ședința de Consiliu Local pentru fiecare caz în parte. Această măsură nu înseamnă o mărire a taxelor și impozitelor pentru toți cetățenii. Taxele și impozitele locale pentru proprietăți vor rămâne la fel. Singurii afectați vor fi cei din centrul orașului pe care nu îi mai interesează de mult de bunurile proprii”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu pe FB.

Decizia Primăriei are explicații care țin de estetică dar și de securitate. Clădirile abandonate din zonele centrale ale orașului reprezintă un focar de infecție și un pericol pentru trecători din cauza zidurilor care stau să cadă.


Distribuie articolul

You May Also Like