Încep cazările la Universitatea Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Vineri dimineață va începe cazarea în căminele studențești din Galați. Până atunci, cei care se ocupă de această activitate vor face un „antrenament”: îi vor caza provizoriu pe studenții străini care vor ajunge joi seara în campusul gălățean.

Deseară, la Galați vor ajunge primele autocare cu studenți din Republica Moldova. În total, sunt 80 de studenți care sunt transportați din diferite localități de peste Prut.

Peste noapte, aceștia vor fi primiți în căminele campusului de pe strada Domnească, urmând ca vineri să primească cheile de la camerele în care vor sta pe perioada anului universitar.

Conform calendarului anunțat de Universitatea Dunărea de Jos, locurile din campusul gălățean sunt repartizate în perioada 27 septembrie-2 octombrie. În ordine, sunt cazați studenții din anul 1, cu precazare, de la masterat și cei străini.

La final vor mai primi locuri studenții repetenți sau fără precazare. Anul acesta, universitatea gălățeană pune la dispoziția studenților circa 3.000 de locuri în 11 cămine.

În căminele Universităţii Dunărea de Jos studenţii beneficiază de săli de lectură, rețea de internet și cablu tv, săli de fitness și puncte de prim ajutor.

De asemenea, în campus sunt cantine, un cabinet medical dotat cu ambulanță, un centru de mediere socială și un post de poliție. La Galați, anul universitar va începe luni, pe 30 septembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like