EDITORIAL/ Politici de doi lei și ceva mărunți

Distribuie articolul

„Abia dacă reușim să mulțumim populația autohtonă, pentru românii din străinătate, șansele unor politici publice coerente ce-ar putea să-i întoarcă în țară sunt aproape de 0”, spunea în mandatul trecut un ministru social democrat.

Atât se poate, atât au putut face politicienii, indiferent din ce partid provin. Nicio șansă ca românii plecați în pribegie prin țări străine după o viață cât de cât decentă să se întoarcă prea curând. Și asta pentru că demnitarii acestei țări se interesează cumva în originala lor ipocrizie, exclusiv în campaniile electorale, de cei ce nu odată prin votul lor au înclinat balanța spre un partid sau altul. După care, aceeași ipocrizie, aceleași promisiuni neonorate, același joc sinistru cu viețile acestor oameni pentru care România nu mai este demult acasă.

Populația țării a scăzut abrupt în ultimele trei decenii, localități întregi au fost depopulate, mai ales in zonele fără prea mari speranțe, familii distruse, tragedii fără de sfârșit, copii cu șansele îngropate și toate astea pentru niște politicieni, ce pot fi lesne numiți ticăloși, interesați doar de afacerile proprii, cariera politică, parandărături ori combinațiile din care le mai pică vreun șperț.

Nici Galațiul nu face notă discordantă, după cum bine se știe, zona nefiind una prosperă, ci din contră.

Conform Institutului National de Statistică (INS), județul Galați se află pe poziția a șaptea în ceea ce privește depopularea pe segmentul 2002-2011. Numai în cel de-al doilea deceniu de democrație, populația județului a scăzut cu aproximativ 18%, de la 622 000 la 507 000 locuitori ceea ce înseamnă că aproximativ 115 000 de gălățeni au luat calea străinătății sau au plecat în zone mult mai prospere din țară. Noi, rămânem cu Pucky și Costică, acești doi pitpalaci nereperați ce ne vor duce, bineînțeles cu bunăvoința electoratului lor, fix în gard.

Un județ aflat la capăt de linie, fără vreun orizont, sucombat de-a binelea, ce performează doar prin șmechereală, miștocăreală, ciolăneală ori trândăveală. Acum, băi Pucky&Costică, ce vină au copiii ăia îngrijiți de bunici, cu părinți sacrificați pentru a le clădi un viitor, să suporte prezența voastră lugubră pe pozițiile de șefi de catafalc? Chiar nu aveți de gând a stopa declinul Galațiului și să nu vă mai alintați cu joaca de-a autoritatea publică?


Distribuie articolul

You May Also Like