Încă un pas spre investiția de 14 milioane de lei în sera cu plante tropicale

Distribuie articolul

La aproape un sfert de secol de când a fost abandonat, scheletul serei pentru plante tropicale din cadrul Grădinii Botanice are șanse să se transforme în ceea ce a fost gândit inițial. În acest sens, la ultima ședință, consilierii județeni au mai făcut un pas în vederea investiției estimate la 14 milioane de lei.

Începute în 1996, lucrările la scheletul metalic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii au fost abandonate doi ani mai târziu și așa au rămas până în prezent. Consilierii județeni au decis la ultima ședință să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru această investiție la care procedura de achiziție publică a fost finalizată încă din vară. Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. Ideal Windows  S.R.L. &  S.C. Ark Management Concept S.R.L. & S.C. Structi Punct S.R.L.

”Mă bucur foarte mult că cei care vor veni de pe malul celălalt al Dunării sau cei care vor merge pe faleză vor vedea o altă față a Galațiului. Mai mult, aceste sere vor fi folosite și ca material didactic pentru elevi și studenți, pentru că vor fi plante tropicale acolo”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați.

Conform acestuia, serele de 1.300 mp vor fi acoperite cu un material special și vor avea o instalație de climatizare pentru menținerea temperaturii și a umidității; în ele va exista și un spațiu de relaxare pentru cei care vin să le viziteze.

Valoarea contractului este de 11.020.541 de lei, din care 285.125 de lei reprezintă partea de proiectare. Acesta nu include şi achiziţionarea plantelor exotice, estimate la 3 milioane de lei, pentru care se va organiza o procedura de achiziţie publică separată.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns