Încă o amânare în cazul străzii Traian: sectorul cuprins între Piața Centrală și Brăilei nu se va deschide sâmbătă

Distribuie articolul

Strada Traian nu va fi inaugurată la timp. Asta nici nu mai este o știre. La fel ca multe alte obiective din Galați, sectorul de drum cuprins între străzile Tecuci și Brăilei va fi finalizat cu mare întârziere. Inițial, lucrarea în discuție trebuia să fie gata în 2016. Termenul nu a fost respectat iar autoritățile au promis că în primăvara anului 2017 totul va fi gata. Din diverse motive, termenul a fost din nou mutat pe 15 iunie, apoi pe 15 iulie.

Telenovela din care face parte sectorul de drum cuprins între Piața Centrală și strada Brăilei se mai prelungește un pic, anunță reprezentanții Primăriei. Cât de un pic nu se știe, în cel mai bun caz câteva zile. De data aceasta, de vină sunt semafoarele. Constructorul a finalizat carosabilul și trotuarele dar nu a reușit să doteze strada cu echipamente de tip Unda Verde. De aceea, sectorul de drum ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare, spun reprezentanții Primăriei Galați.

Lucrarea care se apropie gâfâind de final face parte dintr-o investiție amplă numită „Modernizare strada Traian între Metro şi strada Brăilei – lărgire carosabil”. Valoarea totală a contractului este 3,7 milioane de euro cu TVA. La finalul lucrărilor, sectorul de drum cuprins între Piața Centrală și strada Brăilei va avea patru benzi, câte două pe sens. Ca urmare, strada Traian va traversa oraşul, în linie dreaptă, pe axa nord-sud, legând DN26 și zona Arcașilor-Vânători de Centru, Punctul de trecere Bac, port şi Faleză.


Distribuie articolul

You May Also Like