Înainte de Crăciun, consilierii locali din Galați trebuie să dezbată o listă lungă de proiecte

Distribuie articolul

Moș Crăciun există. În ultima ședință din 2017 a Consiliului Local Galați, moșul va da de pământ cu sacul cu daruri. Ceremonia inedită va avea loc în fața consilierilor locali, marți, 19 decembrie.

Noi ne-am uitat pe ordinea de zi a ședinței de CL și am aflat că angajații Teatrului de Păpuși Gulliver vor primi cadoul la care visează de ani de zile: un sediu. Primăria a decis să-i mute pe păpușari printre fantomele de pe strada Gării, nr.28, în fostul sediu PNȚ-CD. Acolo nu vor fi decât birourile teatrului, spectacolele urmând să se desfășoare la Teatrul Dramatic și, eventual, la Casa de Cultură a Studenților.

Pe lista moșului apar numeroase asociații, parohii și instituții din Galați care vor primi sume de bani pentru diverse proiecte și pentru centre de zi, de îngrijire, de recuperare, multifuncționale și rezidențiale. Pe listă sunt, de-a valma, minoritari, copii, persoane cu handicap și săraci.

Consilierii locali vor fi chemați să scoată din sacul moșului un apartament și două centrale termice. Teatrul Dramatic Fani Tardini va primi, sub formă de cadou de la Primărie, un apartament, iar școlile gimnaziale Miron Costin și Grigore Teologu se vor alege cu centrale termice. Nu în cele din urmă, prin sacul moșului sunt abonamentele pe o linie Transurb pentru persoanele care mănâncă la Cantina de Ajutor Social. Este vorba despre amărîții care nu au Merțan sau bani de taxi și trebuie să vină zilnic la unitatea de pe strada Dogăriei.

Așadar, înainte de Crăciun va fi un desfrâu bugetar care, însă, ar putea fi stricat, nu de Grinch, ci de Primărie.  Pe ordinea de zi a ședinței de marți este și proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxele locale pentru anul 2018. Crăciun fericit!


Distribuie articolul

You May Also Like