Încă o tentativă de escrocherie la amanet

Distribuie articolul

Poliția din Galați a capturat încă un grup de cetățeni din Republica Moldova, care încerca să plaseze bijuterii din aur fals, la o casă de amanet din oraș.

”Secţia 3 Poliţie a fost sesizată de reprezentantul unei case de amanet, cu privire la faptul că, doi cetăţeni moldoveni încearcă să amaneteze o brăţară din metal galben, prezentată în mod fals ca fiind din aur. Poliţiştii  s-au deplasat la societatea comercială indicată şi i-au identificat pe cei doi bărbaţi, în vârstă de 21 şi 36 ani, aceştia fiind domiciliaţi în  Raionul Cahul. Continuând verificările, poliţiştii au depistat în apropierea casei de amanet, într-un autoturism, un alt bărbat de 29 ani, cetăţean roman cu domiciliul în Republica Moldova. Acesta se pare că ar fi fost proprietarul brăţării şi că i-ar fi adus pe cei doi în municipiul Galaţi pentru a o valorifica”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Vinerea trecută, trei cetățeni din Republica Moldova au fost dați în consemn la frontieră, iar un alt patrulea este cercetat penal, după ce au comis 7 infracțiuni de înșelăciune plus mai multe furturi și tentative de furt. Basarabenii au plasat la centre de amanet din Galați tinichele pe post de bijuterii din aur în valoare de 35.000 de lei. Unul dintre cei patru membri ai grupării a fost prins în flagrant, în timp ce ducea la amanet o brățară din aur fals, de 42 de grame.


Distribuie articolul

You May Also Like