În timp ce la nivel național scade, în Galați șomajul este în creștere accentuată

Distribuie articolul


Numărul total al şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii februarie 2022, in judetul Galati a fost de 10710 persoane (5947 bărbaţi şi 4763 femei).

Rata şomajului a înregistrat la nivelul judeţului, la sfârşitul lunii februarie 2022, valoarea de 5,7%. Asta în timp ce, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,67%, mai mică decât cea din luna anterioară cu 0,01 pp şi mai mică cu 0,69 pp decât cea din luna februarie a anului 2021.

Potrivit analizelor făcute de specialiștii în ocupare și formare în muncă, se constată o scădere a numărului şomerilor indemnizaţi, mai pe înțeles, tot mai puține persoane apelează la serviciile AJOFM, mai ales că numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut, faţă de luna precedentă.


Crește și vârsta celor care ajung șomeri: cei mai mulţi şomeri au între 40 – 49 de ani, urmaţi de cei cu vârstă între 50 şi 55 ani, la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani.


Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele agenției de muncă (peste o treime). O altă treime o reprezintă șomerii cu nivel de instruire gimnazial, în totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,70 %.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns