În spitalele din România se moare pe capete. Mai nou, și din cauza incendiilor!

Distribuie articolul


O scurtă explicație despre tragediile care se țin lanț în spitatelele din România. Majoritatea spitalelor din țară nu au autorizație de la pompieri. Funcționează pe principiul să ferească Dumnezeu să apară un incendiu. Motivele sunt birocratice și balcanice.


Am pus mâna pe niște informații care dau fiori chiar dacă vorbim despre incendii. Anul trecut, în decembrie, nici măcar un sfert dintre unitățile medicale de stat și private nu aveau autorizațiile de securitate la incendiu. Doar 310 din 1.392 de spitale se pot lăuda că au obținut autorizație de la pompieri, iar 50 sunt autorizate parțial. Ca să fim corecți, spunem că peste 700 de spitale nu au nevoie de autorizație deoarece sunt clădiri vechi în care nu s-au făcut/nu se fac lucrări de reabilitare sau modernizare. Conform legii, avizul ISU trebuie obținut pentru clădirile noi, dar și pentru clădirile vechi doar dacă se fac lucrări de reabilitare sau modernizare.


Chiar și așa rămân sute de spitale fără apărare în fața flăcărilor. Iar cele care nu au nevoie de autorizație sunt vechi și, Doamne ferește, se pot produce alte tragedii. România, UE, 2021.

Foto : digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like