În pragul iernii, Primăria Galați demarează reparații la sistemele de încălzire din grădinițe

Distribuie articolul

Municipalitatea le pregătește o surpriză copiilor din trei grădinițe: le va deschide șantiere în unitățile de învățământ, pentru a le rezolva problema încălzirii. Deranjul s-ar putea încheia în cel mai bun caz în prima lună a anului viitor.

Echipele de muncitori vor veni la ”Motanul încălțat”, ”Alice” și ”Voinicelul” dar nu pentru a se juca alături de cei mici, ci pentru a le rezolva problema căldurii.

”Lucrările se vor desfășura de comun acord cu conducerea școlii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învățământ, dar nu mai mult de 45 de zile”, se arată în caietul de sarcini al lucrărilor, ceea ce înseamnă ce termenul optimist de finalizare ar fi ianuarie 2019!

Data limită de depunere a ofertelor este 19 noiembrie, ora 10, la sediul Primăriei Galați, bugetul prevăzut fiind de 78.300 de lei fără TVA.

Tot în această lună municipalitatea a anunțat că mai deschide șantiere la Școala Gimnazială ”Miron Costin” pentru repararea instalației de canalizare cât și pentru repararea conductei de apă rece la Grădinița ”Codruța”.

În septembrie, la deschiderea anului școlar, 30 de unități de învățământ și-au primit elevii și profesorii cu șantierele deschise. Atunci, reprezentanții municipalității se scuzau și dădeau vina pe rectificarea bugetară făcută târziu, chiar dacă trecuseră două luni de când era aprobată. În prezent, elevii din 17 școli îngheață în bănci.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns