Autoritățile brăilene, scoase la tablă. Specialiștii europeni verifică modul în care au fost cheltuiți banii alocați de UE pentru combaterea pestei porcine

Distribuie articolul

O delegație a Comisiei Europene face verificări în județul Brăila. Specialiștii încearcă să afle dacă autoritățile române au cheltuit corect banii alocați de UE pentru lupta cu pesta porcină. Inspecția se desfășoară joi, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport care va fi întocmit în viitorul apropiat.

Specialiștii care au ajuns la Brăila verifică sute de documente, fac vizite în gospodăriile și fermele afectate și stau de vorbă cu autoritățile locale, încercând să stabilească dacă banii alocați de Uniunea Europeană pentru combaterea pestei porcine au fost cheltuiți conform regulamentelor comunitare. Noi nu știm ce vor descoperi dar autoritățile brăilene spun că nu au emoții.

„Este o onoare să avem o vizită a Uniunii Europene. Din programul prezentat, ei merg pe teren dar și pe partea de documente. Merg acolo unde focarele au fost mai active, inclusiv în Insula Mare a Brăilei unde deja sunt porci santinelă. Discuțiile tehnice, de specialitate, vor urma, specialiștii  de la Uniunea Europeană împreună cu reprezentanții DSVSA. În mod normal, vizita se termină astăzi dar în funcție de cum decurge programul s-ar putea să-și prelungească și mâine vizita. În mod sigur vor merge la o fermă afectată de pesta porcină, vor verifica partea de prevenție făcută de DSVSA cu instituțiile abilitate din județ, anumite documente, măsurile luate în gospădăriile populației și în abatoare”, a declarat presei, prefectul județului Brăila George Adrian Paladi.

După ce își vor băga nasul în cotețele brăilenilor și în fermele goale, domnii de la Bruxelles vor pleca la Tulcea.


Distribuie articolul

You May Also Like