În Galați, droguri ca la piața de legume. Traficanții „Morții Albe” nu mai au nici o reținere

Distribuie articolul

Trei traficanți de droguri de mare risc au fost prinși, într-un flagrant spectaculos, pe raza județului Galați, având asupra lor cantitatea de aproximativ 1 kilogram cocaină, drog de mare risc, pe care vroiau să îl comercializeze, într-o tranzacție din care sperau să obțină 57 de mii de euro. Operațiunea a fost organizată, în urmă cu două zile, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, care au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a indivizilor. Acum ei sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada februarie-martie 2024, unul dintre inculpați a procurat, deţinut şi vândut prin intermediul coinculpaților, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori de pe raza judeţelor Bacău şi Galaţi

Au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, în județele Bacău și Suceava, fiind identificate și ridicate cantități importante de materiale pentru fabricarea ilegală de țigarete ( 23 de saci), mai multe cutii cu tuburi, baxuri cu pachete goale, folii de staniol și alte accesorii, o mașină electrică pentru confecționat țigarete, precum și alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate Bacău și Suceava și al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Distribuie articolul

You May Also Like