La Valea Mărului, Primăria dotează elevii cu uniforme și încălțăminte

Distribuie articolul

Primarul comunei Valea Mărului, din județul Galați, a făcut un anunț surprinzător: peste 300 de elevi din localitate vor beneficia de uniforme școlare și încălțăminte, oferite de administrația locală. „Vrem să-i scutim pe părinți de cheltuieli“, explică acesta.

Florin-Virgil Doca, primarul comunei, a comunicat această veste pe rețeaua socială Facebook, îndemnând, totodată, părinții să ridice tichetele educaționale în valoare de 500 de lei pentru rechizite și subliniind că vestimentația nu este necesară deoarece urmează să fie furnizată de primărie.

„Un sfat: nu achizionați vestimentație (dacă e strict necesar – da), pentru că urmează o veste foarte bună pentru toți copiii (311) de la școala (grădiniță, clasele I-IV și V-VIII) – vor primi toți uniforme finanțate de către primărie!”, a scris primarul Doca.

Primarul spune că decizia de a oferi uniforme elevilor este parte a unui efort continuu de a susține educația locală. „La Valea Mărului investim de ani de zile în educație. Noi o punem chiar pe primul loc. Am construit o creșă, grădiniță…școala abia am terminat-o, proiect de trei milioane de euro, clădire super dotată[…] Elevii merită toate aceste investiții. Avem copii foarte buni, mulți olimpici. Astfel, am zis să facem și chestia asta cu uniformele. Vom cumpăra inclusiv pantofi”, a declarat primarul.

Uniformele vor fi distribuite începând cu noul an școlar, din septembrie 2024. Un croitor va fi angajat pentru a lua măsurile necesare, iar detaliile privind modelul, culoarea și materialul vor fi stabilite de conducerea școlii, în conformitate cu nevoile și preferințele elevilor.


Distribuie articolul

You May Also Like