Cea de-a XXIII-a ediție a concursului „Cristian S. Calude”, la CNVA

Distribuie articolul

La Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați a avut loc, recent, cea de-a XXIII-a ediție a Concursului interjudețean „Cristian S. Calude”. Evenimentul a reunit 701 elevi din clasele IV-VIII, provenind din București, Iași, Buzău, Tulcea, Constanța, Brăila și Galați. Atât participanții, cât și profesorii lor, au depus eforturi considerabile pentru a ajunge la Galați, mulți dintre ei parcurgând distanțe semnificative.

Evenimentul, organizat anual de catedra de matematică a instituției, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Galați și Societatea de Științe Matematice din România, filiala Galați, a devenit o tradiție a Colegiului „Vasile Alecsandri”.

Pentru reușita ediției din acest an, directorul colegiului, Romeo Zamfir, a coordonat evenimentul cu sprijinul unui grup de profesori dedicați: Veronica Grigore, Mihai Totolici, Radu Tătaru, Florin Antohi, Georgeta Balacea, Laura Constandache și Adrian Diacănu, toți membri ai corpului didactic de matematică de la CNVA Galați. Implicarea activă a elevilor de liceu de la CNVA în diversele aspecte organizatorice a fost, de asemenea, esențială.

Concursul își trage numele de la matematicianul și informaticianul gălățean de renume Cristian S. Calude, distins alumnus al Colegiului Național „Vasile Alecsandri”. Plecat de pe meleagurile gălățene și ajuns în elita matematicii și informaticii mondiale, în prezent este profesor la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, și director fondator al Centrului pentru Matematică Discretă și Informatică Teoretică, continuând să se dedice educației noilor generații de matematicieni din Galați.

De menționat că, din 2017, Cristian Calude a fost numit Cetățean de Onoare al municipiului Galați, o distincție inițiată de Asociația “Danube Media Center” și jurnaliștii de la “Viața liberă”. Este recunoscut ca fiind unul dintre gălățenii care au lăsat o amprentă semnificativă pe scena internațională.


Distribuie articolul

You May Also Like