Important: Poliția rutieră limitează interacțiunea directă cu publicul

Distribuie articolul

În contextul evoluției situației epidemiologice, determinată de răspândirea virusului COVID–19, la nivelul Serviciului Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au fost stabilite mai multe modificări în ceea ce privește modalitatea de lucru cu publicul.

Astfel, începând cu data de 19.03.2020, a fost creată adresa proprie de e-mail circulatie@gl.politiaromana.ro, în scopul trimiterii de către persoanele fizice a cererilor corespunzătoare domeniului de activitate al Serviciului Poliție Rutieră, cu precădere, a cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, însoțită de fotocopii după actul de identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere, în format electronic, și a cererii de comunicare a istoricului sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice, însoțită de fotocopii după actul de identitate și permisul de conducere, în format electronic.

Ambele modele de cereri se găsesc pe site-ul I.P.J. Galați (https://gl.politiaromana.ro) în secțiunea ”Utile” – Documente eliberări acte – Modele de cereri privind activitatea poliției rutiere – Detalii.

Pentru aplicarea prevederilor articolului din O.U.G. 195/2002, care stipulează că modul de soluționare a cererii de prelungire a dreptului de circulație se comunică și șefului serviciului rutier pe raza căruia s-a comis fapta, s-a stabilit ca ordonanța unității de parchet competente, document care, de regulă, se înmânează titularului permisului de conducere, să se transmită în format electronic la adresa circulate@gl.politiaromana.ro, de către instituția respectivă.

În situația aprobării prelungirii dreptului de circulație, pe ordonanța emisă de unitatea de parchet se va înscrie intervalul de timp în care titularului permisului de conducere i s-a acordat acest drept. Ulterior, o fotocopie a hotărârii unității de parchet îi va fi înmânată titularului permisului de conducere, în momentul prezentării la sediul Serviciului Poliție Rutieră Galați.

SURSA: IPJ Galați


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns