Sunt percheziții la Primăria comunei Braniștea

Distribuie articolul

Ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție efectuează cercetări într-un dosar de abuz în serviciu. Împreună cu procurorul de caz, ei au ajuns la sediul unei Primării din județul Galați. Surse apropiate anchetei spun că este vorba despre comuna Braniștea. La finalul perchezițiilor, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție vor pune în executare trei mandate de aducere emise de către Tribunalul Galați pe numele a trei persoane.

„Astăzi, 06.10.2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Galați, delegați în cauză, împreună cu procurorul de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați efectuează o percheziție domiciliară la sediul unei Primării din jud. Galați. De asemenea, lucrătorii S.J.A. Galați vor pune în executare 3 mandate de aducere emise de către Tribunalul Galați pe numele a 3 persoane în vederea audierii în calitate de suspecți cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și altele”, se arată într-un comunicat al DGA.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate au adoptat, cu încălcarea legii, o hotărâre de Consiliu local prin care Primăria respectivă a aprobat vânzarea către unul dintre suspecți a unui teren intravilan în suprafață de 582 m², aflat în proprietatea comunei.
Acțiunea este realizată cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like