Hoți de buzunare prinși, drogați violenți și bătăi cu securea

Distribuie articolul

De la începutul sezonului estival, în imediata vecinătate a birourilor notariale situate pe strada Costache Racoviță din Tecuci și-au făcut apariția 4 minori care consumă aurolac. Urmare a inhalării din pungi a substanței minorii recurg la acte de violență și agasează trecătorii cerându-le insistent hrană, țigări și bani. Carmen M., o tecuceancă care își are domiciliul în zonă povestește:

„La prima vedere par inofensivi, dar în realitate nu se sfiesc să dea cu pumnul. Pentru faptul că un cerșetor a îndrăznit să primească ceva de pomană de la o doamnă, cei patru aurolaci l-au altoit și poate că nu scăpa doar cu un pumn, doi în plină față, dar norocul lui am fost eu care am văzut scena și am țipat la aurolaci. Fac un apel către autorități să întreprindă tot ceea ce este necesar pentru identificarea familiilor din care provin acești minori și să se procedeze la aplicarea legii. Dacă părinții nu sunt capabili să-și educe copiii să se demareze procedeul de instituționalizare a minorilor. M-am săturat să îi fugăresc pe acești aurolaci, vreau ca fiica mea să se joace în siguranță în fața blocului”.

Supărați din cauza problemelor pe care minorii le creează în zonă, locatarii cartierului sunt de părere că „polițiștii locali trebuie să facă patrulă pe străzile din oraș nu să se plimbe prin piață și să șoptească oamenilor să aibă grijă la buzunare. Sunt plătiți din bugetul local și au atribuții în ceea ce privește siguranța contribuabililor”.

Hoții de buzunare în vizorul polițiștilor

Polițiștii din Tecuci au identificat patru hoți din buzunare care operau pe raza municipiului, în special în zona Pieței și mai ales în zilele aglomerate. Pentru cei patru hoți, trei femei și un bărbat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci a dispus măsuri de punere sub control judiciar.

De asemenea, polițiștii au identificat și un minor în vârstă de 14 ani care a jefuit o femeie femeie de 69 de ani. Femeia a reclamat agenților de poliție faptul că a fost deposedată de suma de 300 de lei, bani pe care tocmai i-a scos de la un bancomat. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșiriei actelor de tâlhărie. Prejudiciul a fost recuperat și înapoiat părții vătămate.

Probleme sunt și în mediul rural

La Ghidigeni, un bărbat de etnie rromă și-a arătat mușchii punând mâna pe o secure și lovind un concetățean direct în cap. Agresorul nu este la prima astfel de abatere. În trecut a fost acuzat pentru ultraj după ce a lovit un polițist din localitate. Ultima ispravă a comis-o în urmă cu două seri, în fața unui bar aflat vizavi de sediul Poliției din comuna Ghidigeni. În prezent este căutat de polițiști.


Distribuie articolul

You May Also Like