Habemus fazan social-democrat!

Distribuie articolul

Cristache. Cătălin Cristache. Cătălin Cristache, ex PeMePeu, acum PeSeDeu.

Am întâlnit, nu de puține ori, situații în care bunul simț refuză să plasezi un comentariu în spațiul public. Nu că n-ai putea face acest lucru. Dar cumva e inuman să te expui suburban pentru a explica ceva, a cuiva, ce practic nu există.

Cu acest individ e o poveste lungă. De vreo trei ani și-un pic tot prezentăm în această publicație tot soiul de aiureli ce se doresc a fi puncte de vedere politice exprimate de acest nene, fost deputat, fost președinte de organizație județeană, cel puțin teoretic, fost purtător de morală politică.

Bun, acum fiecare individ face ce vrea cu viața lui. În cazul de față, cred că mai degrabă, Cristache este un incovenient al propriei vieți.

Nu de puține ori i-am sugerat să mai dea pe la școală înainte să acorde un interviu sau să se prezinte la o emisiune TV. Asta pentru că mai mult de un limbaj de tractorist în devenire n-am sesizat. În geamantanul propriu nu cred că sunt mai mult de câteva sute de cuvinte, și-acolo multe din zona onomatopee.

Delirium tremens. Acum o lună, te pune partidul la care ai activat ani buni, vicepreședinte la nivel național după care îți iei toată grădinița și te duci la socialiști. Băietul ori a consumat fără sifon, ori nu s-a înțeles cu Tomac la puzzle.

La rândul lor, socialiștii, prin vocea ayatollahului Dan Nica, spun că „…echipa care luptă pentru Galați este mai mare iar succesul va fi pe măsură!”

Cu cine, bre? Cu Cristache? Păi el vine de la „succesuri”, poate ați uitat! Și apoi, nu voi l-ați pus trâmbițaș șef la RAR? Acum cum s-au arătat boghii? V-a întors ghișeftul?

Săracul fazan nu s-a prins că acel post oferit pe tavă de Nica a fost în realitate un cadou otrăvit în urma căruia și-a cam încheiat cariera politică. Prematur ce-i drept, dar încheiată rămâne.

Acum vreo trei ani, cu ajutorul celui pe care acum l-a lăsat să salute marfarul la Cilibia, l-am numit aici pe Tomac, Cristache reușea să-și pună coconetul prin deconcentrate. Și numărasem vreo trei dame plus una la Prefectură. Acum, la greu, l-a pupat pe Tomac ușor pe botic și spune că a aterizat la PSD pentru a lupta pentru proiectele mari ale Galațiului.

Acum, serios. Așa de mare nevoie avea Costică Fotea și Pucky de Cristache, de nu mai încăpeau bretelele pe ei.

Concluzionând, un business direct Nica-Cristache, din care ambii pierd. Pe termen scurt, totul e ok pentru că nu-i așa, e frumos afară iar planetele le sunt aliniate. Pe termen lung însă, trocul ăsta suburban îi va costa pe amândoi…

Era să uit. De aducere aminte. Acum vreo zece ani, în fața Prefecturii Galați cine protesta împotriva USL ce dorea a modifica Codul Penal? Fazanus cu a sa grădiniță, evident. Camaradul nou nouț al prințului de Teheran. Cum spuneați că e politica…?


Distribuie articolul

You May Also Like