Guvernul pregătește extinderea stării de alertă și o serie de măsuri de relaxare

Distribuie articolul


Guvernul Orban vrea să extindă starea de alertă și să ia o serie de măsuri de relaxare. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Ședința executivului este programată luni.


Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de luni se află prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. Proiectul este în dezbatere de mai multe zile, dar nu a putut fi aprobat joia trecută din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ. Starea de alertă expiră pe 15 septembrie.


Tot în cadrul ședinței de Guvern de luni ar putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. Prim-ministrul Ludovic Orban a spus că printre măsurile de relaxare avute în vedere este organizarea de manifestații publice.

No
„Deocamdată am agreat, pentru că am avut mai multe solicitări, să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente…. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a declarat Ludovic Orban.


Adunările publice ar putea fi organizate pe modelul evenimentelor electorale cu cel mult 100 de participanți, cu distanțare socială și măști de protecție. Deciziile privind starea de alertă și măsurile de relaxare vor fi luate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care începe la ora 11.00 și în ședința de Guvern, programată la 12.00.


Distribuie articolul

You May Also Like