Guvernul Orban ajunge astăzi în Parlament pentru votul de învestitură. Decizia ar putea fi amânată din cauza absenteismului

Distribuie articolul

Românii vor avea Guvern liberal. Sau nu! Totul se decide luni în Parlament unde cabinetul condus de Ludovic Orban se va afla pentru votul de învestitură. Culmea, ședința s-ar putea amâna din lipsa de cvorum în condițiile în care parlamentarii PSD și Pro România au anunțat că vor absenta.

Ca să ajungă la Palatul Victoria, echipa propusă de președintele PNL are nevoie de 233 de voturi. Ludovic Orban susține că ar putea obține între 237 și 243 de voturi, calculul fiind realizat în funcție de negocierile purtate în ulimele zile cu parlamentarii din alte grupuri decât cel al PNL. Pe lista cu posibili susținători ai Guvernului sunt parlamentari de la USR, PMP, ALDE, UDMR, minorități și chiar rebeli din PSD.

Dacă nu se va realiza cvorumul, ședința se va amâna. Analiștii politici susțin că amânarea o va avantaja pe Viorica Dăncilă. Aceasta va fi premier înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale ceea ce îi va oferi o poziție puternică în lupta cu candidatul Klaus Iohannis, președintele în exercițiu.

Ședința comună de plen va începe la ora 14.00.


Distribuie articolul

You May Also Like