Guvernul Cioloș nu a luat măsuri de dezvoltare a Galațiului că nu i-au spus gălățenii ce să facă

Distribuie articolul

În caz că v-ați întrebat de ce nu s-a luat nicio măsură privind dezvoltarea Galațiului în timpul guvernării Cioloș, răspunsul îl oferă chiar fostul premier: întrebat ce planuri are față de zona noastră, din fruntea Partidului ”Mișcarea România Împreună”România 100,  a răspuns că așteaptă propuneri din partea localnicilor. Și cam atât.

”Legat de dezvoltarea Galațiului n-o să intru acum în detalii legat de care e părerea mea personală, eu cred că lucrul ăsta trebuie gândit aici, în primul rând. M-aș aștepta să existe un grup de oameni de aici care să vină să ne spună, folosind competențele pe care noi le putem mobiliza, și pe parte de politici industriale, de politici economice, de amenajarea teritoriului, de mediu și așa mai departe, competențe pe care le putem mobiliza de la centru, dar dacă există un grup aici care este gata să lucreze pe tematica asta și să vină să ne spună uite, noi așa vedem lucrurile, noi suntem gata să intrăm în jocul ăsta”, a declarat luni Dacian Cioloș.

Acesta a fost invitat la Galați, în calitate de președinte fondator al Mișcării România Împreună, la o masă rotundă organizată de Platforma România 100 împreună cu comunitățile locale RO100 Galați și RO100 Curățăm Galațiul. Discuția viza viitorul orașului iar dezbaterea făcea parte dintr-un proiect amplu de consultare națională, intitulat ”Întrebăm România Împreună”.

În timpul mandatului său de premier (17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017), guvernul Cioloș nu a luat nicio măsură de dezvoltare a zonei noastre. Singura mențiune în bilanțul său a fost acordarea primului atestat de întreprinderi sociale în Galați (alături de Suceava și Iași). Asta în vreme ce în alte colțuri ale țării demara construcția de spitale regionale (Iași, Cluj și Craiova) ori se debloca activitatea de lucrări pe 160 de km de autostradă: Sebeș-Turda, Orăștie-Sibiu, Lugoj-Deja, Gilău-Nădășelu, Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea.


Distribuie articolul

You May Also Like