Guvernarea prin constrângeri, efect de bumerang…

Distribuie articolul

 

 

PSD și PNL guvernează de ceva ani prost spre foarte prost. După ce am fost lideri de piață în ceea ce privește inflația, Executivul a realizat într-un final că se află pe un drum total greșit, și au șanse mari să ducă țara fix în gard.

Și gardul e destul de aproape, și unde mai pui că drumul e cu sens unic. Cum s-ar zice, variantele sunt două. Ori te izbești de gard, ori te întorci pe contrasens. Oricum ar fi, socialiștii și liberalii și-au cam potcovit viitorul pe termen lung.

După sportul național, aruncatul cu vouchere în stânga și-n dreapta, a urmat o analiză a finanțiștilor din Guvern și nu numai, care le-au arătat lui Ciolacu și Ciucă, cum e cu oiștea și cu gardul.

Cei doi, ultra-grosieri într-ale economiei, s-au întâlnit, probabil la o ciorbă reîncălzită la vreme de seară, și au decis să pună hățurile pe tot ce poate fi pus.

Sperietoarea ANAF, un fel de coțohârlă dintr-aia de o vezi în lanul de porumb atârnat de bețe boante, s-a pus pe articulat. Problema e că ce articulează ei, e un soi de Baba-oarba. Îi caută la portofel pe privații ce au „casa” necorespunzător de mare. Aiurea-n tramvai!

Fără vreo rectificare bugetară, probabil Ciolacu și Ciucă nici nu stăpânesc termenul, ori de așa ceva nu s-a prea vorbit pe la Covrigărie sau Popota Regimentului, cu multe unități administrativ teritoriale în pragul colapsului, PSD și PNL nu ezită prin câteva voci sugrumate să ne spună că totul îi fain… și la vară cald, prin Patrie.

Acum se pare ca e mare răzmeriță printre primarii celor două formațiuni politice, mulți dintre ei exprimându-și dezacordul, chiar și fără a se expune în fata șefilor, față de situația economică generată.

Sunt primării, în mai toată țara care nu-și pot plăti, ba utilitățile, ba salariile, ba diverse prestații.

Vor fi sărbători bacoviene pentru mai toți românii, Ciolacu și Ciucă plesnind nu demult celebra ordonanță prin care interzic anumite activități specifice perioadei. Nu poți tu să achiziționezi un brad pentru un parc, că n-a vrut Ciolacu. O pavoazare cât de cât civilizată, că n-a vrut Ciucă. Si tot așa.

Acum aud altă năzdrăvănie. Să comasăm primăriile ca să facem economii cu salariile, structura de personal etc.

Bun. De acord că o reorganizare teritorială este necesară, de acord că avem orașe cu 1800 de locuitori și sate cu 12 000. Dar sa comasezi două lefuri ale femeilor de serviciu, asta denotă lipsa crasă de expertiză a Executivului.

Bumerangul e al vostru! Nu vi-l poate lua nimeni. Oricâtă presiune veți pune prin structurile voastre în anul ultra-electoral ce va urma, am senzația că veți avea parte de o pălitură de osândă neaoșă din partea votanților.

Doamne-ajută!


Distribuie articolul

You May Also Like