Politicienii locali și nu numai, la răvășitul astrelor…

Distribuie articolul

 

 

E clar, pentru mai toți cei ce-și spun cumva vulgar politicieni, conjuncțiile planetelor sunt total nefavorabile în această perioadă.

Aproape fiecare ieșire la rampă din luna ce o traversăm, este cel puțin nefericită dacă nu chiar ai impresia că s-au scrântit de-a binelea la mansardă.

Pe la Capitală, unu’ se duce cu orologiul deluxe la tarabă, altul urlă că „pretinii” socialiști ar umbla cu cioarda pe la primărei.

Altul vrea afară de la guvernare, ceilalți vor la guvernare…

Balamuc.

La Galați, unii de zici c-au ieșit tiptil de curând de la Bălăceanca, circulă pe străzi cu chipul unui polonic fără de toartă. O tanti, poate prea gospodină, ne dă lecții cum e cu amiciția la guvernare. Altul, fără de partid, de fapt cu o chestie de 1% și-un pic, emite înțelepciuni bizare de după colț, chiar dacă nu-l bagă nici pupăza din tei în seamă.

Altul, se apucă de urlat prin târg că apa-i udă și ne uscă unii la parale.

Prin Administrație, oftică mare! Iar i-a prins iarna cu pojartierul împrumutat. La al cincilea fulg de nea, numărat pe abac, Pucky&Costică, moț-popoț pe Facebook: „Utilajele sunt la datorie”! Am înțeles, să trăiți! Fie-v-ar Fb-ul de cap!

Se lăudară în ultimele două luni fonfii și flecarii de la adepeu că toaletează tot ce prind! Am observat. Iară o luaseră la vale masa forestieră urbană peste niște mașinuțe așa, mai de gălățeni. Toaleta-v-aș!

Acum, să vezi nebunia naibii! Dincolo de faptul că acest Executiv cumva impotent, a generat inflații, a poticnit economia în oiște și a proptit țara fix în gard, continuarea nu va fi nici pe departe una cu nuanțe cât de cât electorale. Dincolo de multitudinea de situații în care nu a fost respectată legea în mod voit, vom închide curând un an tembel din punct de vedere politic și nu numai, și tare cred că nici „ultra-electoralul” 2024 nu va fi altfel.

Cel mai probabil un buget funcțional prin martie-aprilie, că doar în România avem doar trei trimestre, după mințile zbuciumate ale celor din PSD și PNL, probabil o nouă perioadă de constrângeri aiuristice, un an cumva paralizat de cele alegeri, și Doamne ferește de un bonus cu ceva inundații ori vreo secetă cu tot cu lăcuste, că ăia suntem!

Practic, cum spunea un celebru personaj din literatura noastră, noi am fi un neam care de-aici ne-ncepem și dincolo, ne terminăm! Unde? Cine știe…?


Distribuie articolul

You May Also Like