EDITORIAL/ Rățoiul Rodeanu prins cu mangafaua-n poale

Distribuie articolul

Voi ăștia din USR, sigur aveți toate țiglele pe casă? N-ați lăsat din ele pe la târg la schimb cu o cinzeacă sau vreo sticlă de Dolănescu, iar acum vă plouă-n gură?
Rodene, demult, chiar foarte demult, păreai un tip cu expertiza vorbelor la buzunarul de la piept. Păreai.

De când ai înfrânt cu succes la Primăria Galați, parcă te ții de scărmănat mâțele atât prin Parlament dar și pe-aici, loco.
Am lecturat cu interes ultimele frustrări emise în spațiul public, evident pe rețele de socializare, acolo unde se pare că e singurul loc unde mai știm a face politică.
Spui că te simți cam denigrat în ultima vreme și vrei să-i arzi cu procese pe enoriașii ce ți-au adus atingere atât pe latura morală cât și pe aia profesională.
Ok. Ai tot dreptul. Ba chiar și stângul!

Acum, na, se mai întâmplă ca pe la al doilea mandat, voi politicienii, să vă credeți asteroizi neîmpliniți. Eu cred că e vorba de cu totul altceva la domniile voastre.
Așa stoluri de rachete cu sfârâială ai lansat în zona politică în ultimii doi ani, de te doare pancreasul în gară la Bolintin Vale, chiar dacă susurul vorbelor tale te califică pentru cel mult, halta Vârteșcoiu.

Recapitulăm. Pierzi Primăria de-o manieră jenantă după ce cu două săptămâni înainte, la vizita lui Câțu, întrebat cum stăm cu candidatură, răspunzi ca la bodega din Banu Mărăcine:”Îi f…m!” După aia, te ia unul dintre membrii tăi de partid la o partidă de altoială, așa ca-ntre băieți, la drumul mare. Mai pe urmă, te scoți cu un nou mandat, pierzi conducerea partidului, ai probleme nupțiale cât casa iar tu, te iei de lume că te denigrează. Serios?

Eu cred că ar fi momentul pentru un duș cu gheață, poate revii printre noi, ăștia ce nu-și vând pe doi mici,o bere și de restul manele, țiglele așezate cu calm pe mansardă.
Și, apropos. Care mai e viața lu’ matale prin Parlament? Ceva pe…lungă și pe-a doua?


Distribuie articolul

You May Also Like