Guvernare după ureche: studenții amenință cu proteste după ce guvernanții au anunțat că vor să elimine facilitățile acordate în urmă cu doi ani

Distribuie articolul

Efectele guvernării lăutărești se văd peste tot. Mai nou, Guvernul PSD-ALDE a reușit să-i supere și pe studenți. După ce anii trecuți i-a momit cu niște cadouri ca să scape șeful de pușcărie, acum Guvernul vrea să renunțe la facilitățile acordate. Miniștrii vorbesc despre o mai bună administrare a banilor publici, cei mai mulți români cred că am ajuns la fundul sacului.

Așadar, studenții amenință cu proteste. Ei sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul vrea să se atingă de facilitățile lor și intenționează să impună o serie de condiții absolvenților. Este vorba despre limitarea numărului de călătorii cu trenul, eliminarea burselor de merit pe perioada verii și obligarea studenților ca după terminarea studiilor să rămână un număr de ani în țară.

În ceea ce privește gratuitățile CFR, Guvernul nu a hotărât ce va modifica: va limita numărul de călătorii gratuite, va introduce o limită de vârstă de 26 de ani sau va acorda gratuitate doar studenților cu rezultate bune la învățătură. Bursele de merit ar putea fi eliminate pe perioada verii doar în cazul studenților care nu se angajează în vacanță, iar absolvenții ar putea fi obligați să lucreze un număr de ani în România, deoarece statul a cheltuit bani cu școlarizarea lor.

Organizațiile studențești amenință cu proteste și spun că facilitățile au fost acordate tot de Guvernul PSD-ALDE. În plus, eliminarea facilităților ar avea un impact bugetar foarte mic, spun studenții. Nu în cele din urmă, măsura privind rămânerea în țară ar încălca dreptul la liberă profesie, precizează studenții.


Distribuie articolul

You May Also Like