Noi focare de pestă porcină în județul Galați. 14 animale vor fi sacrificate

Distribuie articolul

Pesta porcină se extinde în județul Galați. Specialiștii au confirmat existența unor noi focare în comunele Schela și Ghidigeni. De asemenea, există suspiciuni la Rediu, Tulucești și Negrilești. De la începutul anului, pesta porcină a apărut în cinci exploatații din Galați.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați (DSVSA) au anunțat că au dispus sacrificarea a 14 porci din Schela și Ghidigeni. Este vorba despre cinci porci adulți și nouă purcei de trei luni care vor fi sacrificați preventiv, pentru a împiedica răspândirea virusului. Laboratorul Veterinar de la Bacău a confirmat prezența pestei porcine în cele două gospodării țărănești.

DSVSA a mai anunțat că în județul Galați există trei suspiciuni la Rediu, Tulucești și Negrilești. Până în prezent, în județ au fost confirmate cinci focare de pestă porcină și au fost sacrificați 60 de porci. Pentru a opri virusul, autoritățile au decis să interzică organizarea de târguri de animale. De asemenea, porcii trebuie să fie ținuți în gospodării, iar din localitățile afectate nu pot ieși animale vii, carne de porc, furaje, ustensile și alte obiecte susceptibile de a transmite boala.


Distribuie articolul

You May Also Like