Guvernanții vor să-i trimită la pușcărie pe românii care nu-și plătesc contribuțiile la stat

Distribuie articolul

Să-i mai votați! Guvernanții vor să-i trimită la pușcărie pe românii care nu-și plătesc contribuțiile la stat.

Nu este o glumă, ci un proiect de lege propus de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Documentul ministrului PSD a ajuns la Senat.
Pe scurt, ministrul de Finanțe propune pedeapsa cu închisoarea pentru contribuabilii care au datorii față de stat.

În proiectul de lege scrie că este „infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”.

Potrivit anexei, statul vrea să-i trimită la închisoare pe cei care, printre altele, nu plătesc la timp impozitul pe dividende, pe salarii, pensii, arende, activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală și contribuții la asigurările de sănătate.
Ca să devină lege, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului și de promulgarea președintelui României. În text nu se spune ce pedepse vor primi indivizii din funcții publice care prejudiciază bugetul de stat prin măsuri tâmpite, cretinii de funcționari care îi pun pe drumuri și la cheltuieli nejustificate pe contribuabili sau politrucii care își acordă venituri speciale pe banii fraierilor de români.


Distribuie articolul

You May Also Like