Departe, în zare, un spital răsare: la Gănești este aproape gata prima unitate medicală construită în județul Galați, după revoluție

Distribuie articolul

Se construiește în draci pe șantierul deschis anul trecut în curtea Unității Medico-Sociale din Gănești. Constructorul aproape a terminat clădirea care va suplimenta numărul de locuri de la unitatea care îngrijește pacienţi cu probleme psihice grave. Conform planului, clădirea trebuie să fie gata până la sfârșitul anului, dar autoritățile spun că lucrarea s-ar putea termina mai repede.

Clădirea-spital de la Gănești este prima de acest tip ridicată de la zero în județul Galați, în ultimii 30 de ani. Imobilul construit din fondurile Consiliului Județean Galați costă aproximativ 14 milioane de lei și are două etaje, în care sunt spațiile de tratament, zonele administrative, sala de mese, bucătăria, vestiarele și farmacia. Clădirea  are 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave, aceștia urmând să fie cazați în camere cu două sau trei paturi cu grup sanitar propriu.

„Construim la Unitatea Medico-Socială Găneşti, din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați, un corp nou de clădire cu 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme psihice grave. Noul pavilion va îmbunătăți condițiile de cazare pentru pacienții internați la UMS Gănești, va duce la optimizarea circuitelor medicale și la asigurarea unui spațiu adecvat pentru fiecare pacient”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Numărul de cereri pentru internarea în Unitatea Medico-Socială din Gănești este foarte mare, iar autoritățile au decis să păstreze și corpul de clădire construit la începutul secolului trecut. În prezent, acolo sunt îngrijiți 122 de pacienți.


Distribuie articolul

You May Also Like