Gălățenii au 40 de autobuze noi

Distribuie articolul

Deocamdată în parcarea Transurb, în scurt timp și pe trasee. Nu se știe încă pe care dintre ele și nici timpul cât de scurt va fi, dar se estimează că până în sărbătorile de iarnă toate acestea se vor lămuri.

”Sunt 40 de autobuze moderne, cu toate dotările la standarde europene, pentru confortul călătorilor, care au venit la scurt timp după cele 20 de minibuze, tot noi, care circulă deja în oraș de câteva zile. Mereu m-am opus achiziționării de autobuze la mâna a doua pentru că gălățenii merită să circule în cele mai bune condiții. Mai mult, pentru anul viitor ne dorim să avem și lotul de 20 autobuze hibrid”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.  

Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane).

Autobuzele sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. De asemenea sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing.

Edilul nu a știut să precizeze de când vor putea fi văzute mașinile pe trasee, dar a estimat că acest lucru se va petrece până în Crăciun, pe măsură ce vor fi înmatriculate.

Pentru aceste mijloace de transport de mare capacitate municipalitatea a alocat suma de  26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA.


Distribuie articolul

You May Also Like