GREVĂ! Poștașii dau un avertisment administrației centrale

Distribuie articolul

„Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.
Sub această lozincă, lansată marți, 19 martie, în cadrul campaniei cu același nume, organizată de Blocul Național Sindical (BNS), membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR – afiliați la BNS) întrerup lucrul, miercuri dimineaţa, în aproape toate oficiile poştale din ţară, ca urmare a unei greve de avertisment.
„Este un prim pas pe care îl facem, prin care vrem să determinăm conducerea Companiei Naționale Poșta Română să majoreze veniturile poștașilor, în condițiile în care peste două treimi dintre acestea fiind la nivelul salariului minim”, sunt declarațiile reprezentanților poștașilor din România.
Greva are loc miercuri, 20 martie, între orele 8,00 și 10,00, perioadă în care poștașii participanți la protest vor opri complet activitatea. Protestul a fost anunțat în toată țara. Principalele revendicări ale BNS și SLPR vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10.
„Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste cinci milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, afirmă Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS.


Distribuie articolul

You May Also Like