Angajați din ANAF, Finanțe și Vamă protestează

Distribuie articolul

Angajați din Ministerul Finanțelor, ANAF și Autoritatea Vamală Română (AVR) au intrat în grevă de avertisment pe 27 decembrie, a treia zi de Crăciun. Acțiunea de protest se desfășoară sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de către aceștia a unei banderole de culoare albă.

„Salariații din cadrul acestor instituții sunt nemulțumiți din cauza faptului că Guvernul are de gând să excepteze angajații Ministerului de Finanțe și instituțiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5% de anul viitor. Conform Ordonanței de urgență nr. 115, personalului plătit din fonduri publice i se va mări cuantumul brut al salariilor de bază cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, dar de această majorare nu va beneficia și personalul din sistemul fiscal”, a transmis președintele sindicatului Meridian, Voinea Negoiță.

În ultimii ani, un număr semnificativ de angajați a obținut în instanță majorări salariale, în timp ce colegi cu activitate similară au rămas cu salarii mai reduse, pentru că nu și-au cerut drepturile în instanță sau nu au primit o decizie favorabilă. Pentru corectarea acestei situații de oameni cu activitate similară, dar salarii diferite, Guvernul a acceptat pe finalul acestui an egalizarea salariilor la aceste instituții. Egalizarea a condus la majorarea salariilor doar a unei părți a angajaților.


Distribuie articolul

You May Also Like