Gloria sportivă gălățeană, ignorată de Primărie

Distribuie articolul

Noul Club Sportiv Municipal, ce va fi înființat sub tutela administrației locale, nu include secții care au dat campioni mondiali, olimpici sau naționali. Mai mult, nu există prevăzute nici criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească actualele cluburile deja înființate care ar dori să intre sub umbrela municipalității.

Atletismul, halterele, popicele, bowling-ul, tenisul, judo-ul sau dansul sportiv sunt doar câteva dintre disciplinele care nu se regăsesc în compenența noului CSM, deși multe dintre ele au adus și încă mai aduc glorie Galațiului.

Aflat în dezbatere publică până pe 12 aprilie, proiectul limitează din start numărul ramurilor pe care le-ar putea sprijini.

”Misiunea de bază a Clubului Sportiv Municipal Galați o constituie: – obținerea de performanțe sportive, în competițiile sportive interne și internaționale, precum și promovarea imaginii municipiului Galați în societatea civilă prin participarea la activități sportive, precum și în cadrul evenimentelor speciale de relații publice; – promovarea ramurilor de sport, ca discipline individuale și pe echipe, fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, nataţie, șah, arte marţiale, hochei, patinaj artistic, patinaj viteză, box, rugby”, se arată în proiectul de HCL supus dezbaterii publice.

Sunt astfel complet ignorate discipline la care sportivii gălățeni au strălucit sau încă mai fac performanță. Nu figurează halterele, unde Nicu Vlad a strâns nu mai puțin de 43 de medalii la Campionatele Mondiale (14 de aur) și alte 25 de medalii olimpice și europene; unde Elena Andrieș a devenit, în urmă cu doar câteva zile, multiplă campioană europeană. Este neglijat atletismul, reprezentat cu cinste de Fița Lovin, campioană mondială și medaliată olimpică, sau de Alina Tecuță Gherasim, câștigătoare printre altele a maratonului de la Paris. Nimic despre popice, unde am avut echipă campioană națională și un campion mondial – Mihai Cadinoiu.

Nici măcar la disciplinele enumerate nu sunt prevăzute criteriile prin care cluburile aflate deja în activitate ar putea intra sub tutela noului CSM, nici cum ar fi ele departajate.


Distribuie articolul

You May Also Like