George Stângă, PNL: Sper ca cei din USR-PLUS să respecte votul pe care românii l-au dat la alegerile parlamentare

Distribuie articolul

Președintele PNL Galați, George Stângă, le-a cerut partenerilor din coaliția de guvernare de la USR PLUS să respecte votul pe care românii l-au dat la alegerile parlamentare de anul trecut. Avem nevoie de responsabilitate la guvernare, a spus Stângă.

Liderul liberalilor gălățeni a vorbit despre mesajul președintelui României adresat celor de la USR PLUS.

„Președintele Iohannis a dat un mesaj cât se poate de clar cu privire la guvernarea țării. Avem nevoie de responsabilitate la guvernare. Sper ca cei din USR-PLUS să fi înțeles ceva din mesajul președintelui și să respecte votul pe care românii l-au dat la alegerile parlamentare de anul trecut”, a declarat George Stângă.

Președintele României Klaus Iohannis a comentat sâmbătă moțiunea de cenzură USR PLUS AUR. USR PLUS s-a discreditat iremediabil, face un joc politic meschin prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, a spus șeful statului, pe Facebook.

„Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis le-a cerut membrilor USR PLUS să renunțe la „jocul politic meschin”.

„Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin. Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură USR PLUS și AUR a fost depusă vineri seara, la Parlament.


Distribuie articolul

You May Also Like