George Stângă, PNL: După semnarea contractului privind varianta de ocolire a Galațiului vor urma investiții și mai mari

Distribuie articolul

Premierul României, Ludovic Orban, împreună cu ministrul transportului, Lucian Bode au vizitat câteva dintre zonele, din județul Galați, ce vor fi tranzitate de varianta de ocolire a municipiului Galați. Planul de proiectare și execuție a variantei de ocolire a Galațiului este cel mai mare proiect de infrastructură dedicat municipiului în ultimii 30 de ani.

Varianta de ocolire va avea rolul de a degreva traficul, conferind urbei un aspect civilizat și de a diminua izolarea economică a orașului, creată de lipsa infrastructurii strategice. Valoarea proiectului este de 705.282.636,69 lei fără TVA. Proiectul este finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile.

„Proiectul face parte dintr-o suită de astfel de investiții care își propun ca, în următorii 5-6 ani, Galațiul și Brăila să fie conectate la Coridorul 4 Pan-European și Coridorul 9 Pan-European”, a anunțat Ludovic Orban.

La evenimentul de semnare a contractului, alături de premierul Ludovic Orban și ministrul transporturilor, Lucian Bode, a participat și senatorul George Stângă, președintele PNL Galați, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Galați, care a deschis sesiunea de discursuri.

Fiecare dintre cei trei lideri guvernamentali au vorbit despre importanța acestui proiect pentru Galați și pentru toată România. Ludovic Orban și Lucian Bode au detaliat și restul proiectelor de infrastructură, pe care și le-au propus pentru Galați. Printre ele, se găsesc mai multe drumuri expres care leagă Galațiul cu Focșani și Brăila, precum și asigurarea navigabilității Dunării la adevăratul ei potențial.

„Galați are nevoie de o infrastructură solidă ca de aer. Acest proiect va deschide un capitol important în Galațiului, semnarea lui însemnând începutul deschiderii către investiții și mai mari”, a declarat senatorul George Stângă, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Galați.

C.N.A.I.R. S.A și ofertantul declarat câștigător, ASOCIEREA S.C SA&PE CONSTRUCT S.R.L – S.C SPEDITION UMB S.R.L- S.C TEHNOSTRADE S.R.L au semnat contractul în vederea începerii lucrărilor la proiectarea și execuția variantei ocolitoare a municipiului Galați. Aceasta urmează să fie proiectată pe parcursul a 12 luni și executată pe parcursul a 42 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns