George Stângă anunță programul național de investiții al Guvernului: comunitățile locale au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta

Distribuie articolul

Președintele PNL Galați, George Stângă, anunță că programul național de investiții a fost analizat în ședința Guvernului. Programul ar putea fi adoptat în curând deoarece „comunitățile locale au nevoie de sprijin pentru a se putea dezvolta”, spune deputatul liberal.

Prin programul propus de Guvern vor fi susținute proiectele de dezvoltare care nu au fost incluse în PNRR.

„Vorbim despre un program de investiţii dedicat autorităţilor locale, care va putea finanța proiecte de infrastructură, atât rutieră, cât și pe partea de apă – canal. Acest program luat în discuție de Guvern va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile. Localitățile din Galați, dar și din întreaga Românie, au nevoie de susținere pentru a se putea dezvolta. Pentru acele proiecte care nu se pot finanța prin PNRR sau din fonduri europene este nevoie să găsim soluții. Programul „Anghel Saligny” reprezintă una dintre aceste soluții.

Pentru PNL, investițiile locale reprezintă o necesitate pentru dezvoltarea tuturor comunităților”, a anunțat George Stângă prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat că nu sunt de acord cu lansarea programului. Totuși, președintele PNL Galați speră ca documentul să fie aprobat cât mai rapid.

„Sper ca programul să fie adoptat cât mai curând de Guvern, astfel încât să fie finanțate în cel mai scurt timp primele proiecte. Nu pot să înțeleg de ce unii colegi de coaliție au ales să critice acest program de investiții în loc să îl susțină, având în vedere că el are drept principal scop proiectele comunităților locale. Avem obligația de a identifica soluții pentru a crește calitatea vieții în localitățile din întreaga țară”, a punctat George Stângă.

Conform proiectului, programul în valoare de cel puțin 50 de miliarde de lei va sprijini comunitățile locale pentru a construi rețele de apă și de canalizare și drumuri.


Distribuie articolul

You May Also Like