Se circulă în condiții de primăvară pe bulevardele din Galați. Pe străzile secundare, însă, a venit iarna!

Distribuie articolul

Municipiul Galați s-a împărțit în două anotimpuri. După ninsoarea din ultimele ore, luni (19 martie), în oraș se circulă cu dificultate dar nu sunt străzi blocate. Drumurile principale au fost curățate pe parcursul nopții de sărărițele și tractoarele cu lame și perii ale societății Ecosal.  Pe străzile secundare, însă, se schimbă peisajul: acolo există un strat subțire de zăpadă și de gheață deoarece utilajele nu au acționat decât pe drumurile importante. Polei este și pe trotuare, iar angajații Ecosal au fost trimiși să împrăștie sare și să spargă gheața. Conform datelor oferite de Primărie, în oraș intervin 26 de utilaje ale societății Ecosal care au împrăștiat sute de tone de material antiderapant.

„Peste noapte au acționat pe străzile orașului utilajele din dotarea Serviciului Public Ecosal, respectiv cele 14 sărărițe și 12 tractoare dotate cu lame și perii. A fost folosită până acum o cantitate de aproximativ 430 tone de material antiderapant. Începând cu primele ore ale dimineții lucrătorii Ecosal curăță zăpada și gheața de pe trotuare în stațiile de transport public în comun, la trecerile de pietoni și în preajma instituțiilor publice. În dreptul trecerilor de pietoni au fost puse recipiente cu sare pe care pietonii o pot folosi la nevoie”, se arată în informarea făcută de Biroul de Presă al Primăriei Galați.

De asemenea, autoritățile anunță că nici în județ nu sunt probleme deosebite. Pe numeroase porțiuni de drum s-a așezat un strat subțire de zăpadă dar nu există șosele închise sau localități fără curent electric. Întârzieri de zeci de minute sunt pe calea ferată, în special la trenurile care merg pe distanțe lungi. De aceea, călătorii sunt sfătuiți să solicite informații înainte de a pleca la drum.


Distribuie articolul

You May Also Like