Guvernul interzice petrecerile private și introduce obligativitatea purtării măștii în spațiile publice

Distribuie articolul


Nunțile, botezurile sau mesele festive din interiorul sau exteriorul clădirilor vor fi interzise în toată țara. Măsura se va aplica până la scăderea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, a anunțat marți seara șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Galați, Raed Arafat.

De asemenea, în zonele afectate de epidemie va fi introdusă obligativitatea purtării măștii în spațiile publice.


Măsurile au fost stabilite în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și urmează să fie aprobate de Guvern. Ca urmare, în toată țara evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise.

Ceremoniile din biserică nu intră în această categorie, la botez sau cununie putând participa cel mult 16 persoane. Regula poate fi schimbată dacă situația se îmbunătățește, a mai spus Arafat.


„Este foarte greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere… Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a anunțat Raed Arafat.


CNSU a decis de asemenea că purtarea măștii va fi obligatorie și în spații deschise, în zonele aglomerate și acolo unde se înregistrează un număr crescut de cazuri de coronavirus.


Tot marți seara, autoritățile au decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două scenarii: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise.

foto: monitorulbt. ro


Distribuie articolul

You May Also Like