GALERIE FOTO: La proiecte stăm bine. Intră aici dacă vrei să vezi cum ar trebui să arate centrul orașului Galați peste trei ani

Distribuie articolul

Arată prea bine ca să fie adevărat. Este vorba despre proiectul de reabilitare a zonei centrale a orașului Galați. Marți, 12 septembrie, Primăria a prezentat schițele realizate de o firmă de arhitectură din București. A fost ca o călătorie în viitor: pe hârtie, zona pietonală care pornește de la complexul Potcoava de Aur, trece pe la Romarta și ajunge la Spicu, este complet transformată. Reprezentanții Primăriei spun că exact așa va arăta și în realitate, după trei ani.

Pe scurt, pasajul pietonal care acum stă să cadă va avea cupolă din sticlă, fântânile arteziene de la Romarta vor fi modernizate, aleile și spațiile verzi vor fi modificate iar sistemul de iluminat public va fi înlocuit. Reabilitarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur și Spicu va costa aproximativ trei milioane de euro. Lucrarea nu a fost scoasă încă la licitație deoarece Primăria așteaptă câteva autorizații. Dacă totul merge conform planului, lucrarea va fi gata până la finalul anului 2019.


Distribuie articolul

You May Also Like