Fostul deputat Florin Pâslaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

Distribuie articolul

Fostul deputat PSD Florin Pâslaru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență. Pâslaru și-a recunoscut fapta, iar Curtea de Apel Pitești a validat acordul de recunoaștere a vinovăției.
Fostul lider al deputaților PSD a recunoscut în fața anchetatorilor că a facut trafic de influență.

El promitea unor primari din județele Argeș și Vâlcea că rezolva alocarea unor bani din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Recunosc fapta reținută în sarcina mea. Recunosc săvârșirea infracțiunii și accept încadrarea juridică a faptei pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva mea”, scrie în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Potrivit ziare.com, fapta s-a produs în perioada în care Pâslaru era consilier la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților. Atunci, el s-a întâlnit in Parlament cu un deputat în funcție, căruia i-a cerut un împrumut de 15.000 de euro pentru modernizarea stației tv din orașul Galați.

De asemenea, Florin Pâslaru a cerut o parte din suma pe care o vor obține primăriile și a inițiat discuții cu firme care ar fi putut prelua lucrările derulate prin PNDL.

Florin Pâslaru a mai fost condamnat pentru conflict de interese.


Distribuie articolul

You May Also Like