Galațiul reintră în scenariul galben din această noapte!

Distribuie articolul

Începând cu ora 0, având în vedere incidența de 1,94 de persoane infectate la mia de locuitori, municipiul Galați reintră în scenariul galben după 44 de zile în care s-a aflat în zona roșie, mai precis din 20 martie.

Săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale am avut între 20-61 cazuri noi confirmate pe intervale de 24 de ore în timp ce numărul persoanelor vindecate a fost în unele zile de două ori trei ori mai mare.

Astăzi, mai avem doar trei localități în scenariul roșu – Cuca (3,33), Vârlezi (3,17) și Suceveni (3,11) și zece localități în scenariul galben.
De remarcat că municipiul Tecuci (0,99), Tg. Bujor (0,27) și Berești (1,29) se află în scenariul verde.
Un număr de nouă localități se află pe zero cazuri în ultimele 14 zile: Băneasa, Barcea, Cerțești, Grivița, Jorăști, Poiana, Rădești, Scânteiești și Suhurlui.

Revenind la municipiul Galați trebuie spus că vor fi ridicate anumite restricții în ceea ce privește spectacolele de teatru, cinematografele, jocurile de noroc ori restaurantele la interior, toate urmând a-și desfășura activitatea la 30 la sută din capacitate.

Miercuri vor merge iarăși la școală elevii din clasele 0-4 la fel ca și micuții de la grădinițe. Pentru elevii de gimnaziu sau licee (exceptându-i pe cei din clasele terminale care mai au vacanță până pe 10 mai) se va continua pe varianta on-line.

De urmărit dacă acest trend descendent abrupt va continua și în următorul interval de 14 zile pentru ca Galațiul să intre în scenariul verde sau sărbătorile din ultima perioadă (Sf. Gheorghe, Florii, Paște) și reînceperea cursurilor ne vor arunca iară în scenariul roșu…


Distribuie articolul

You May Also Like