Galațiul în acorduri de jazz și vals la Teatrul Național „Nae Leonard”

Distribuie articolul

„Cultură, spuneți? Poftim, serviți din plin!” pare a fi motto-ul acestui weekend. Evenimentele culturale continuă cu un meniu suplimentar de rafinament, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard.” Aici, jazzul și valsul vor prelua ștafeta artistică.

Vineri, de la ora 19:00, jazz-ul românesc își etalează măiestria prin „Jazz In The City X”. Evenimentul marchează cea de-a zecea ediție a seriei consacrate. PETRICĂ ANDREI TRIO, grup format din Petrică Andrei, pianist de renume, Dalma Kovacs, voce distinctă pe scenele românești, și Bogdan Roman, saxofonist de top, promit o seară de neuitat. Andrei, cunoscut pentru virtuozitatea sa, aduce experiența acumulată pe scene internaționale. Kovacs, cu timbrul său unic, și Roman, maestru al improvizațiilor, completează trio-ul. Orchestra Petrică Andrei, cu prestații internaționale notabile, susține acest act artistic.

Continuând seria de evenimente, sâmbătă, de la ora 18:30, „Invitație la Vals” împletește eleganța și rafinamentul muzicii simfonice. Orchestra simfonică a teatrului, sub conducerea maestrului Cristian Sandu, va interpreta o gamă variată de valsuri, de la Weber la Haciaturian. Fiecare compoziție va călăuzi publicul prin universul grațios al valsului, oferind o experiență muzicală plină de emoție și finețe.

 


Distribuie articolul

You May Also Like