„Kolpert” și „Miorița”, atracțiile teatrale ale săptămânii

Distribuie articolul

Sfârșitul acestei săptămâni, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, își întâmpină spectatorii cu două reprezentații de excepție, fiecare cu propria sa abordare artistică distinctă.

Vineri seară, de la ora 19.00, cortina se ridică pentru a dezvălui un teren de joacă al absurdului: „Domnul Kolpert”, o piesă de David Gieselmann, recunoscută pe plan internațional după debutul său la Royal Court Theatre din Londra în 2000. Această operă a fost aclamată și adaptată în peste 25 de țări, consolidându-l pe Gieselmann ca o figură marcantă în dramaturgia germană. „Domnul Kolpert” este o aventură teatrală unde se amestecă iraționalul cu tensiunea, tragicul și instinctele, totul învăluit în subtilități emoționale și teme profunde, precum pierderea sistemului de valori etico-morale și snobismul.

Sub bagheta regizorală a lui Cătălin Vasiliu, un ansamblu de actori talentați ( Carmen Albu, Cristian Gheorghe, Flavia Călin, Vlad Volf, Răzvan Clopoțel și Ionuț Moldoveanu) vor aduce la viață această comedie neagră, nu doar pentru a distra, dar și pentru a provoca gândirea. Important de menționat, comedia este destinată publicului matur, având restricție de vârstă de 16 ani.

Iar când seara de vineri se încheie în râsete și reflecții, sâmbătă aduce – la aceeași oră – un nou val de emoție prin „Miorița”, o reinterpretare modernă a unei povești încărcate de tradiție. Păstrându-și esența pastorală, piesa îmbină drama cu momente de zâmbet aduse publicului prin talentul celor opt actori selectați de regizorul Cristian Ban. Distribuția include pe Nică Bargan (student master), Elena Emandi (studentă anul III), Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu (studentă anul III) și Mihai Păun (student master), oferind spectatorilor gălățeni o ocazie de a-i admira pe scenă.

 


Distribuie articolul

You May Also Like