După ce i-a încurajat pe gălățeni să se debranșeze, Primăria Galați investește 1 milion de euro în sistemul termic

Distribuie articolul

Pentru a rezolva o parte din criza încălzirii pe timp de iarnă, municipalitatea locală dorește să investească 1 milion de euro în cumpărarea a 25 de centrale de cartier. În paralel, motivează în continuare gălățenii să se debranșeze de la sistem.

”Le-am prezentat reprezentanților asociațiilor de proprietari posibilitatea, acolo unde nu există nici în acest moment aducțiune de gaze, să se monteze în aceste puncte termice centrale care să deservească apartamentele strict în perioada de iarnă, adică să producă agent termic, nu și apă caldă”,  a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Conform acestuia, s-au luat în considerare punctele termice care deservesc mai mult de 50% din apartamentele arondate iar cele 25 vizate ar putea deservi aproximativ 7.000 din cele 17.000 de apartamente racordate în continuare la sistemul centralizat. Dacă se iau în considerare și celelalte zone unde mai sunt suficient de mulți consumatori arondați, cifra ar putea urca la 9.000 de apartamente deservite prin centrale de cartier.

În paralel, cei care doresc să se debranșeze sunt sprijiniți, o nouă campanie de subvenții putând fi demarată de la începutul verii. Cât privește implementarea noului sistem, edilul speră că ea va avea loc până în iarnă.

”Din punct de vedere al time-ingului credem, din puct de vedere nici foarte optimist dar nici foarte pesimist, că la începutul lunii decembrie acest sistem să fie operațional. Încercăm pe cât putem ca iarna viitoare să fim independenți 100% de Electrocentrale Galați. Pentru cei care nu vor fi arondați acelor zone vom merge cu aceeași formă de jautor ca în anii trecuți, sper ca de la 1 iunie proiectul să fie operațional”, a mai declarat Pucheanu.


Distribuie articolul

You May Also Like