Plouă cu amenzi la Galați

Distribuie articolul

32 de sancțiuni contravenționale în sumă de 4.720 lei, au aplicat polițiștii locali de la ordine publică, siguranță rutieră și intervenție rapidă în perioada 12/13 mai 2018, în cadrul unor acțiuni derulate pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale referitoare la distrugerea elementelor de mobilier stradal, smulgerea pubelelor de gunoi, incendierea toaletelor ecologice, cât și a sustragerii capacelor de pe căminele de canalizare. În cele două zile au fost legitimate 80 de persoane și au depistate două fapte cu caracter penal.

Oamenii legii au acționat în Parc Spicu, Parc Eminescu, Parc Elice, Parc Viva, Faleza Superioară, Parc Greci, Orășelul Copiilor.

Din numărul total de sancțiuni, au fost aplicate: opt amenzi, în sumă de 1.850 lei, pentru încălcarea Legii 61/1991, două sancțiuni, în conformitate cu OUG 195/2002, în sumă de 870 lei și 6 puncte penalizare. De asemenea au fost date sancțiuni pentru fumat în loc nepermis, lipsă atestat taximetrie, curățenia localității, comerț neautorizat, etc.

Polițiștii locali au avut în vedere: supravegherea zonelor cu grad ridicat de risc criminogen, pentru prevenirea săvârșirii de fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și siguranța publică; identificarea persoanelor care săvârșesc fapte ilicite și luarea măsurilor legale; combaterea și prevenirea distrugerii mobilierului stradal, incendierii pubelelor și a toaletelor ecologice; respectarea prevederilor legale privind curățenia localității; prevenirea și combaterea faptelor de natură penală; descurajarea grupurilor de persoane (minori, tineri) care tulbură ordinea și liniștea publică și care se dedau la activități ce pot provoca dezordine în cartiere, parcuri; menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în cartiere și în zonele de promenadă; respectarea prevederilor legale privind plimbarea pe domeniul public a animalelor de companie.

Reamintim că, în 2017, pentru fapte ce țin de murdărirea domeniului public, polițiștii locali au aplicat un număr de 1.143 sancțiuni contravenționale, în sumă de 44.305 lei.

În acest an, până la această dată, au fost aplicate alte 337 de amenzi, în sumă de 11.430 lei.

SURSA: Poliția Locală Galați


Distribuie articolul

You May Also Like