Galați, Smart City: Primăria vrea să instaleze în oraș încărcătoare solare pentru gadget-uri

Distribuie articolul

Orașul Galați visează frumos. Rățușca cea urâtă dorește să devină o prințesă frumoasă și devreme acasă. Și un pic Smart, dacă ne uităm în gura edililor care anunță că vor să instaleze mai multe chestii moderne prin oraș. Concret, târgul moldovean s-ar putea îmbogăți cu cinci încărcătoare solare pentru telefoanele mobile și pentru alte gadget-uri.

”Se dorește amplasarea a cinci stâlpi solari, pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orășelul Copiilor, Zona Spicu și Zona Potcoava de Aur. Stâlpii solari vor fi independenți de rețeaua electrică. Astfel, aceștia vor fi prevăzuți cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire și oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. Aceștia pot fi echipați opțional cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior și ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; stație meteo profesională; panouri LED video”, a anunțat Primăria Galați.

Pentru încărcătoarele solare, Primăria Galați este gata să plătească 50.000 de lei (fără TVA). Ofertele sunt așteptate până la data de 12 septembrie, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, iar termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune ale încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns