Suspiciuni privind eficacitatea vaccinului Moderna în cazul noilor tulpini ale Covid 19. Virusul modificat a ajuns în Moldova

Distribuie articolul

Vaccinul anti-Covid 19 produs de Moderna își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Republica Africa de Sud.

Acesta este mesajul companiei Moderna, transmis prin intermediul unui comunicat de presă, după ce în spațiul public au apărut discuții despre eficacitatea vaccinului anti-Covid
Reprezentanții Moderna susțin că vaccinul este bun și în cazul tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud. Poziția companiei se bazează pe rezultatele testelor făcute pe persoane vaccinate.

Totuși, în cazul tulpinii africane, eficacitatea vaccinului scade ușor, rămânând în limitele acceptate de specialiști. În cazul tulpinii britanice testele au arătat că vaccinul rămâne la fel de eficient, au precizat reprezentanții companiei Moderna.

Aceștia precizează că „pentru și mai multă precauție, Moderna lansează un program clinic pentru a crește imunitatea la variantele emergente”. Concret, în perioada următoare, compania va testa o doză suplimentară de rapel a vaccinului.

Discuțiile au apărut în condițiile în care în ultimele zile, în România, s-au înmulțit cazurile confirmate de infectare cu tulpina britanică a virusului. Luni, autoritățile au anunțat că noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava, la un barbat de 39 de ani care a venit în Romania din Marea Britanie pe 5 ianuarie.


Distribuie articolul

You May Also Like