Palatul Comisiei Europene a Dunării, acum deschis pentru vizite virtuale

Distribuie articolul

Palatul Comisiei Europene a Dunării, actualmente sediul Bibliotecii “V.A. Urechia”, își deschide porțile virtual pentru iubitorii de istorie și arhitectură. Proiectul, susținut de Consiliul Județean Galați și finanțat de Comisia Europeană, promite o experiență interactivă și educativă unică, accesibilă acum pe site-ul Consiliului Județean Galați și al Bibliotecii “V.A. Urechia”.

Turul virtual al Palatului – integrat pe Google Maps, Google Street View și Google Earth – oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora acest monument istoric prin info-pointuri interactive, materiale video, relevee 2D și 3D, și un bogat pachet de fotografii. Totodată, este disponibilă nu doar arhitectura impresionantă, dar și poveștile și tezaurul cultural pe care Palatul și Biblioteca “V.A. Urechia” le găzduiesc.

Recunoscut în 2022 ca „Marcă a Patrimoniului European”, Palatul Comisiei Europene a Dunării stă mărturie a valorilor culturale și istorice europene, fiind un brand cultural al județului Galați. Actualmente, Palatul este supus unui amplu proces de renovare și restaurare, finanțat prin fonduri europene. Aceste eforturi nu doar că vor asigura conservarea și protejarea sa pentru generațiile viitoare, dar vor și îmbogăți experiența vizitatorilor virtuali, turul urmând să fie actualizat constant cu noi imagini și informații post-renovare.

Palatul Comisiei Europene a Dunării poate fi vizionat pe site-ul Consiliului Județean Galați și pe cel al Bibliotecii “V.A. Urechia”, la secțiunea dedicată Palatului CED. Mai mult, poate fi accesat și pe linkul dat: https://turvirtual.real-tour.ro/view/biblioteca-va-urechia/tur-3d/.


Distribuie articolul

You May Also Like